fbpx

Κουζινα και πετρα

Μοντερνα επιπλα κουζινας VENETA CUCINE, VENETA AVANT μοντελο memory

Κουζινα και πετρα

Η πέτρα είναι ένα ξεχωριστό υλικό που όταν χρησιμοποιείται μέσα στο χώρο του σπιτιού, δημιουργεί μία ιδιαίτερη εικόνα όπου και τοποθετηθεί. Είτε στο σύνολο, είτε στις λεπτομέρειες αλλάζει τον χαρακτήρα του σημείου, προσθέτοντας άλλοτε εκκεντρικότητα και άλλοτε αρχοντική διάθεση, που μοιράζεται μέσα στο χώρο, αναβαθμίζοντας όλες τις υπόλοιπες επιλογές μας που σχετίζονται με τα έπιπλα και τη διακόσμηση.

Στη κουζίνα η παρουσία της πέτρας αντί για πλακάκια στον τοίχο, δημιουργεί μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του χώρου και του υλικού.

Κουζίνα και πέτρα

Η γήινη παρουσία της χαρίζει μία διαφορετική αίσθηση, που μπορεί φαινομενικά να μοιάζει εκκεντρική, στην ουσία όμως είναι πολύ φυσική, άλλωστε δεν μας είναι ξένη η εικόνα μιας χωριάτικης κουζίνας με στοιχεία πέτρας, αντίθετα όσο πιο κοντά είμαστε στη φύση, τόσο τα υλικά αυτά βρίσκονται σε περίοπτη θέση.

Η πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ντύσει τους τοίχους σε κάθε τύπο κουζίνας, είτε αυτή είναι πιο κλασσική, είτε είναι πιο μοντέρνα, είτε ακόμα πιο εκκεντρική και ιδιαίτερη. Τα διάφορα σχήματα και τα μεγέθη πέτρας που υπάρχουν βοηθούν στην εύκολη τοποθέτησή της, ενώ τα χρώματα, που κυμαίνονται από το απόλυτο λευκό, μέχρι και τα πολύ σκούρα, καφέ και γκρι, μπορούν να δημιουργήσουν πολύ πετυχημένους συνδυασμούς.

Κουζίνα και πέτρα

Για παράδειγμα, σε μία μοντέρνα κουζίνα στις αποχρώσεις του μαύρου και του λευκού, η παρουσία της λευκής πέτρας μπορεί να τονίσει τη σκούρα απόχρωση του πάγκου και η ανάγλυφη όψη της, να κάνει ακόμα πιο εκκεντρικό το χώρο.

Αντίστοιχα, σε μία πιο ρομαντική επιλογή όπως είναι για παράδειγμα τα έπιπλα κουζίνας στο ανοιχτό πράσινο, η τοποθέτηση πέτρας στον τοίχο στις αποχρώσεις του μπεζ με υπόνοια γλυκού ροζ πάνω στην ανάγλυφη όψη του, θα δημιουργούσε ένα συνδυασμό χρωμάτων που θα υπογράμμιζε τον χαρακτήρα του χώρου μοναδικά.

Η πέτρα, είτε χτιστή, είτε σαν πλακάκι, είναι ένα ανθεκτικό υλικό που μπορεί να σπάσει την μονοτονία και να σας δώσει ένα πραγματικά ξεχωριστό αποτέλεσμα.